بلوک های سقفی یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی به شمار میرونددر گذشته بلوکها تنها به یک شکل سنتی و بدون تنوع طرح ساخته میشدند.
اما امروزه شاهد ساخت انواع بلوک با طرح های متنوع هستیم ک کاربردهای فروانی دارند و با توجه به صرفه اقتصادی که نسبت به اجر ها یاسایر مصالح دارند تحولی در صنعت ساختمان سازی ایجاد کرده اند.
استان یزد به دلیل قرار گرفتن در مرکز کشور و بهرمندی از مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت انواع مصالح ساختمانی همیشه از پیشتازان در این عرصه محسوب میشود.
فعالان صنعت ساخت و ساز و تولید کنندگان مصالح ساختمانی اغلب این استان را به عنوان محلی برای تولید محصولات خود بر میگزینند مصالح ساختمانی تولید شده در یزد نسبت به سایر نقاط کشور به دلایلی که به ان ها اشاره شد از کیفیت و مرغوبیت ویژه ای برخوردارند.
در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع بلوک ها و کاربردهای آن ها بپردازیم و با چگونگی روند تولید آنها بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
بلوک های سیمانی را در کارخانه با ترکیب کردن سیمان، شن، ماسه و آب در اندازه ها و ابعاد مختلف بصورت قطعات پیش ساخته تولید می کنند. این بلوکه ها را به دو دسته توخالی و تو پر تقسیم می شوند.
از این بلوک ها در ساختمان سازی برای ساختن دیوارهای باربر و غیرباربر استفاده می شود.
از جمله کاربردهای بلوک های سیمانی در ساختمان سازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به منظور آشنایی بیشتر ابتدا به تعریف بلوک لیکا می پردازیم. بلوک های لیکا یکی از انواع بلوک های دیواری سبک بتنی هستند. لیکا یا دانه های سبک رسی به خاک رس انبساط شده درون دستگاه های کوره می گویند که معمولا دایره ای شکل با رنگی مایل به قهوه ای هستند.
این بلوک ها از ترکیب دانه های لیکا، سیمان و آب با یکدیگر به دو صورت توپر و توخالی تولید می شود. بلوک دیواری لیکا دارای ویژگی هابسیاری نظیر عایق گرما و حرارت و همچنین عایق صدا می باشد. از دیگر ویژگی های این نوع بلوک میتوان به مقاومت در برابر فشار زیاد، مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی و وزن پایین اشاره کرد.
یکی دیگراز انواع بلوک های دیواری سبک بتنی بلوک لیپر است بلوک دیواری لیپر را از سیمان، دانه پرلیت یا پوکه صنعتی، پوکه کرپ،میکروسیلیکا، الیاف پروپیلن، آب و برخی افزودنیهای دیگرتولید می کنند.
عایق بودن و همچنین عدم اشتعال پذیری و مقاومت بالا از ویژگی های این نوع بلوک است و از مزایای آن به شمار میرود.
جنس بلوک هبلکس از بتن با تخلخل بسیار بالایی است به همین دلیل از این بلوک بیشتر در عایق کاری ساختمان ها استفاده می کنند.
بلوک هبلکس را از سیمان، پودر سیلیس، آهک، آب، پودر آلومینیوم و سایر مواد افزودنی تولید می کننداز مزایای این نوع بلوک می توان به مقاومت فشاری بالا، مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی، عایق صدا و وزن پایین آن اشاره کرد.
بلوک پرلکس یکی از انواع بلوک های سبک بتنی هستند که آن را با نام اختصاصی clc می شناسند و به آن فوم بتن نیز می گویندبلوک پرلکس را از دوغاب (ماسه بادی)، مواد حباب ساز، سیمان و آب که با فوم مایع ترکیب می شود تولید می کنند.
از مهم ترین ویژگی این نوع بلوک دیواری می توان به ضریب حرارت بالای آن اشاره کرد که همین امر باعث شده مباحث مربوط به اجرای دیوارچینی در مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان رعایت شود.
بلوک های سفالی جزء پرمصرف ترین و پرکاربرد ترین نوع مصالح ساختمانی هستنداین بلوک ها را در کارخانه از خاک رس، آب و ماده افزودنی نظیر آهک بصورت قالب های سوراخ دار و در ابعاد مختف تولید می کنند.
عایق حرارتی، مقاومت بالا در برابر آتش سوزی، استحکام کافی و قیمت مناسب از جمله ویژگی های این نوع بلوک می باشند.
مراحل تولید این نوع بلوک دیواری سفالی در کارخانه با استفاده از ماشین آلات به این گونه است.
که پس از آماده کردن گل، قالب زدن و برش زدن، بلوک بدست آمده را خشت می کنند. سپس بلوک های آماده را درون کوره چیده و با دمای 900 درجه سانتی گراد می پزند.
در حال حاضر استان یزد در تولید مصالح ساختمانی نظیر کاشی، سفال و آجر و همچنین در زمینه خرید و فروش این محصولات دارای رتبه اول در کشور می باشد از همین روست که آجر و سایر مصالح ساختمانی از این دست برای مردم در سراسر نقاط جهان شناخته شده می باشد.
از این رو قصد داریم یکی از کارخانه های فعال در این زمینه را به شما عزیزان معرفی کنیم.
کارخانه آجر سامان یزد علاوه بر تولید آجر، انواع سفال های ساختمانی نظیر بلوک سفالی و بلوک سیمانی و بلوک سقفی نیز تولید می کند. محصولات تولید شده توسط این کارخانه دارای مزایای بسیاری میباشد که به برخی از آن ها اشاره میکنیم.