آموزش قالب سازی فلزی
آموزش قالب سازی فلزی
مهر 17, 1400
پخت صنایع قالب سازی فلزی
همه چیزدرمورد قالب سازی
مهر 21, 1400

معرفی پلاستوفوم یا یونولیت یابلوک سقفی یا آکاسیو

پلاستوفوم در ایران بنام یونولیت وبلوک سقفی یا آکاسیو (هر سه نام ثبت شده تجاری هستند) شناخته می‌شود که نام اصلی آن پلی‌استیرن انبساطی (Expanded Polystyrene) یا EPS است.

در بسیاری از کشورهای آمریکا شمالی این محصول با نام استایرفوم (Styrofoam) شناخته می‌شود.

پلاستوفوم نوعی پلیمر سفید رنگ و عایق رطوبت و صدا و دما است که از فرایندهای پتروشیمی تهیه می‌شود. پلی استیرن در سال 1839 توسط ادوارد سیمون کشف گردید. و در سال 1959 بوسیله کمپانی کوپر پلی استایرن انبساطی تولید گردید. از این ماده برای عایق‌سازی، ساخت وسایل نیازمند عایق حرارتی و بسته‌بندی ابزار حساس الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی استفاده می‌شود.

پلاستوفوم بسته به کاربرد، چندین نام تجاری و علمی برای یونولیت استفاده می‌شود که از رایج‌ترین آنها می‌توان به «پلی‌فوم» و «استایروفوم» اشاره کرد.

یونولیت سقفی استاندارددرهنگام ساختمان سازی، زمانی که نوبت به سقف ساختمان می رسد باید عوامل و نکات زیادی را مد نظر قرار داد و آن ها را رعایت کرد.

امروزه در دنیا هر چه که یک ساختمان سبک تر و مقاوم تر باشد، مناسب تر است و خواهان بیشتری دارد.از جمله مواردی که می تواند وزن ساختمان را کمتر کند، سقف سازه و ساختمان است.

با انتخاب نوع مناسب سقف و استفاده از مصالح خوب می توان این مهم را انجام داد. استفاده از سقف تیرچه بلوک وباعث می شود که سقف سبک و مقاوم ساخته شود.

به همین دلیل است که استفاده از بلوک سقفی استاندارد در ساختمانسازی از اهمیت بالایی برخوردار است…

در این مقاله ما به بررسی ویژگی های استاندارد می پردازیم در ادامه با ما همراه باشید…

یونولیت سقفی استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟

یونولیت سقفی استاندارد نام محصولی است که در سال های اخیر بعنوان قالب بتن در سقف های دال یک طرفه یا اصطلاحا تیرچه بلوک مورد استفاده قرار میگیرد از این محصول بشکل مکعب مستطیل با ابعاد ۲۵*۵۰*۲۰۰ مورد استفاده قرار میگیرد و دانسیته آن ۱۲ می باشد.
استفاده از یونولیت استاندارد دارای مزایای بسیار خوبی نسبت به سایر روش های اجرای سقف میباشد که مهمترین آنها سرعت اجرا ، ایجاد وزن سبک در سازه،عایق حرارتی و صوتی ، صرفه اقتصادی میباشد.

استاندارد این یونولیت ها به دستورالعمل هایی اطلاق می شود که در مورد تولید، طراحی، ابعاد فوم سقفی، خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و یا شیمیایی پانل های یونولیت، سقفی تدوین شده اند.
تولید این نوع یونولیت مانند سایر محصولات ساختمانی نیاز به یک سری استانداردهایی دارد. همانند سایر محصولات ساختمانی استانداردهای یونولیت ها مناسب برای سقف نیز از یکسری دستورالعمل های بین المللی تبعیت می کند. استاندارد این یونولیت ASTM با کد E2430 برای تولید انواع پنل های فوم سقفی و تمام مواردی که در فوق ذکر شدند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چه پارامترهایی در استاندارد یونولیت های سقفی مورد بررسی قرار می گیرد؟

پارامترهایی که در منابع استاندارد یونولیت های مناسب برای سقف مورد بررسی قرار گرفته اند. و در کتاب های استاندارد می توان به آن ها دسترسی داشت، مواردی هستند که این یونولیت ها را از لحاظ طول، عرض، ضخامت، ابعاد، شکل ظاهری، اندازه سطح و ضخامت دیواره مورد بررسی قرار داده اند.

چرا استاندارد یونولیت سقفی حائز اهمیت می باشد؟

اهمیت استفاده از استاندارد یونولیت سقفی، زمانی پررنگ‌تر می‌شود. که طراحی و تولید آنها در کارخانه مورد بحث باشد. تمام سازندگان و طراحان این تجهیزات عایق سازی حرارتی ساختمان ها موظف به رعایت و اجرای استانداردها در کارخانه های خود هستند.

نقص در طراحی و تولید این نوع یونولیت چه پیامدی دارد؟

نقص در طراحی و تولید این تجهیزات موجب می شود که فرآیند عایق سازی حرارتی با اختلال روبرو گردد. کوچکترین اختلال یا نقص در سیستم های عایق سازی حرارتی پروژه های ساختمانی. موجب هدر رفتن انرژی. هدر رفتن گرمای درون ساختمان. افزایش هزینه‌ها. افزایش هزینه های مربوط به بخش انرژی ساختمان ها و همچنین اختلال در مدیریت پروژه های ساخت و ساز می‌گردد.

ویژگی های یونولیت های نسوز

در بخش تحتانی یونولیت شیار های معکوس تعبیه شده که امکان گیرایی گچ کاری را بدون رابیتس کاری به سازندگان میدهد. تولید بلوک سقفی نسوز با توجه به حجم زیاد و عدم امکان واردات مقرون به صرفه بوده. و در تمامی شهر های ایران تولید می شود. یونولیت به صورت بلوک های سقفی و ورق با ضخامت و دانسیته های مختلف تولید می گردد.

بهترین یونولیت برای سقف ساختمان ها کدام است؟

در حال حاضر یونولیت نسوز استاندارد بهترین نوع یونولیت سقفی می‌باشد. آن‌ها بسیار سبک و کم‌وزن هستند به طوری که دانسیته هر بلوک یونولیت سقفی نسوز 12 می‌باشد. خوب است بدانید که یونولیت‌های استاندارد نسوز می‌توانند تا 20 دقیقه در برابر شعله مستقیم آتش مقاومت کنند، اما بعد از آن زود ذوب می‌شوند. بنابراین وقتی قصد خرید یونولیت سقفی را دارید بهتر است از نوع نسوز و استاندارد آن تهیه کنید. حتما دقت کنید که یونولیت شما دارای نشان تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و نشان استاندارد کالا باشد. معمولا این نوع محصولات طبق استاندارد ASTM با کد E2430 تولید می‌شوند که این استاندارد مخصوص تولید انواع پنل‌های یونولیت سقفی و موارد مشابه می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.