یکی از دغدغه های مهم و اساسی تولیدکنندگان سالم رسیدن محصولات به دست مشتری است، ازاین رو روش های متفاوتی مانند :کیسه های بسته بندی بادی، بسته بندی با اسفنج و ابر،کیسه پلاستیکی حبابدار و…وجود دارد. اما ایمن ترین نوع بسته بندی محصولات استفاده از فوم بسته بندی می باشد. به طورکلی فوم و یونولیتی که برای بسته بندی مواد حساس و ظریف مانند: دارو ، وسایل الکترونیکی و … به کار می رود را فوم بسته بندی و یا فوم محافظ می گویند. (هر چقدر فوم های بسته بندی با کیفیت تر و مرغوب تر باشند مورد استقبال بیشتری قرار می گیرند.)
در صورتی که فوم های بسته بندی ضخامت ، چگالی و سختی مناسبی نداشته باشند به مرور زمان کاربرد خود را از دست می دهند و تغییر حالت می یابند.
فوم پلی یورتان یک نوع عایق حرارتی می باشد. که در صنعت طی ترکیب دو ماده شیمیایی ایزوسیانات و پلی ال که هر دو مایع هستند تشکیل می شود این دو ماده وقتی باهم ترکیب می شوند در طی انجام فرایندی شیمیایی به صورت فوم در آمده و بعد از گذشت چند دقیقه حالت فیزیکی جامد به خود میگیرد. این فوم یک عایق دائمی است که با گذر زمان خاصیت خود را از دست نمی دهد. فوم پلی یورتان یک فوم سرد است که از قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار می باشد ، فوم تزریقی پلی یورتان برای عایق نمودن سطوح گسترده و یا در فضاهای غیر قابل دسترس کاربرد دارد.
فوم پلي اتيلن به صورت تركيبي از پلي اتيلن فشرده و حباب هاي ريز هوا میباشد كه به دليل داشتن خواص ويژه يكي از بهترين ايزولاسيون ها و عالي ترين عايق برودت، حرارت، رطوبت و صدا مي باشد.
فوم پلی استایرن در واقع پلیمری مصنوعی و معطر ساخته شده از ریز واحد های مونومر استایرن است.فوم پلی استایرن در دمای اتاق به حالت جامد است ولی در دما های بالا ذوب شده وبه صورت قالب در می آید. پلی استایرن یکی از محصولات پتروشیمی است و شکل ظاهری آن از بلور های ریز تشکیل شده است که در مجاورت فشار و بخار منبسط می گردد.به علت ساختار سلولی بسته در بلوک های پلی استایرن یونولیت مقاومت خوبی در مقابل آب داشته و نیز در مقابل فساد پذیری و رشد باکتری از خود محافظت می نماید. این پلیمر کاربردی در ساخت ساندویچ پانل ها کاربرد فراوانی دارد و به عنوان یک عایق صوتی و حرارتی خوب در انواع ساندویچ پانل های سقفی و دیواری مورد استفاده قرار می گیرد.
فوم ریباند از تکه های فوم پلی یورتان خرد شده که توسط بایندر به هم چسبانده شده اند تولید می شود.
با این وجود، معمولا ۳۰ درصد فوم های پلی یورتان پس از برش و شکل دهی فوم در حین تولید به ضایعات تبدیل می شوند. بدون بازیابی این مقدار ضایعات، اتلاف هزینه برای تولید کنندگان محسوب میشد.اما امروزه با توسعه روش های عملی بازیافت پلی یورتان، تقریبا هر قطعه از ضایعات فوم قابل بازیابی است.که بخش عمده ای از فوم های انعطاف پذیر پلی یورتان به تکه های کوچکی آسیاب و خرد می گردند و به عنوان زیر لایه فرش مورد استفاده قرار می گیرند.
فوم ریباند