فوم سقفی در صنعت ساختمان سازی کاربردهای فراوانی دارد به این علت که امروزه وزن ساختمان اهمیت زیادی دارد بطوری که هر چه یک ساختمان سبک تر و مقاوم تر باشد، مناسب تر است و خواهان بیشتری دارد.
سقف سازه از جمله مواردی است که در کاهش وزن ساختمان مهم ترین نقش را دارد با انتخاب نوع مناسب اکاسیو سقفی و استفاده از مصالح خوب می توان این کار مهم را انجام داد.
استفاده از سقف تیرچه بلوک سقفی باعث می شود که سقف سبک تر و مقاوم تر ساخته شود، پلاستوفوم نام ماده ایست که در کشور ما آن را به نام یونولیت یا فوم سقفی می شناسند.
این محصول نوعی پلیمری است که رنگ سفید دارد و عایق حرارت، رطوبت و صدا میباشد در این مطلب از فوم سقفی صحبت می کنیم که به عنوان بلوک سقفی از آن استفاده می کنند.
یونولیت پلیمری است که از پروپان هیدروکربن ( هیدروکربنی سه کربن ) در صنایع پتروشیمی تولید می شود.
یونولیت از ماده ای بنام پلی استایرن تولید شده است. که برای اولین بار در سال ۱۸۳۹ توسط دانشمندی آلمانی به نام Eduard Simon کشف شد.
نتایج بدست آماده از تحقیقات این دانشمند تشکیل زنجیره بلند استایرن به عنوان یک ماده پلیمری پلاستیکی معرفی شد.
فوم فشرده از وزن بالایی برخوردار است، بالا بودن دانسیته و یا چگالی این یونولیت به دلیل فشرده بودن یونولیت سبب وزن زیاد آن شده است.
این نوع فوم کاربرد بیشتری نسبت به فوم های دیگر دارد، یکی از خصوصیات حیرت انگیز این فوم که قابلیت ترکیب با سایر فوم ها است بطوری که میتوان آن را به صورت ترکیبی با دیگر فومهای آکوستیک ، پشم سنگ و … استفاده نمود که باعث افزایش کاربرد صدا گیری آن میشود .
کاربرد یونولیت سقفی فشرده
ابعاد فوم سقفی عبارت اند از :
دومین نوع یونولیت ، فوم سقفی استاندارد است .معمولا این یونولیت به صورت مکعب مستطیل استفاده میشود و دارای ابعاد 50*200*25 است.
دانسیته فوم سقفی ملاک اصلی تشخیص وزن آن است .
معمولا دانسیته یونولیت سقفی بین 7 تا 8 کیلوگرم بر متر مربع است کاربرد یونولیت سقفی استاندارد
در بعضی از موارد، از یونولیت برای دیوار نیز استفاده میشود، فوم دیواری علاوه بر قدرت عایق بودن و جذب صدا، خاصیت تزئینی نیز دارد. یعنی ظاهر آن به صورتی است که جلوه خاصی به دیوار میبخشد.
فوم دیواری دارای خاصیت هایی از قبیل صدا گیر بودن، ضد ضربه بودن، داشتن قابلیت شست و شو، برخورداری از ویژگی آنتی باکتریال و… است.