بلوک سقفی
بلوک سقفی و کاربردهای آن
اسفند 9, 1399
گرانول پلی استایرن
نقش پلی استایرن در زندگی روزمره
اردیبهشت 19, 1400

فوم چیست؟

 

فوم ماده ای است که به وسیله حبس شدن در حباب هوا یا گاز، داخل یک جامد یا مایع ساخته می شود.

شکل گیری فوم

برای درست شدن کف برای تولید فوم باید مواردی را رعایت کرد که به توضیح آن میپردازیم کار مکانیکی برای رشد سطح نیاز است.

برای اینکار می توان با همزن، پراکندگی حجم زیادی از گاز درون مایع یا تزریق گاز به مایع اتفاق افتد.

مورد دیگر اجزای فعال سطحی که نام دیگر آن سورفکتانت ها برای کاهش کشش سطح باید وجود داشته باشد. در نهایت کف با سرعت بیشتری از شکسته شدن کف تشکیل شود.

ما در این مقاله ق

صد داریم شما را با انواع فوم آشنا کنیم و مزایا  آنهارا بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

"<yoastmark

 

فوم پلی یورتان

در سال 1940 در آمریکا این

نوع فوم ساخته شد که کاربرد در زمینه هواپیما داشت.در سال 1970 فوم پلی یورتان  به صورت عموم در دسترس مردم قرار گرفت و کاربرد عایق داشت

پلی یورتان یا همان پلاستفوم از دو ماده که ماهیت مایع دارند و شیمیایی هستند تشکیل شده است.

مواد تشکیل دهنده فوم پلی یورتان

نام این دو ماده تشکیل دهنده  پلی ال دی و ایزو سیانات است حالت فی

زیکی این دو ماده مایع است که پس از مخلوط و ترکیب شدن باهم را تشکیل می دهند و پس از مدتی جامد می شوند

که دیگر تغییر شکل نمی دهند و ترک هم نمی خورد و همچنین اگر میزان مصرف ما بیشتر از آنچه که مورد نیازمان است باشد می توان آن به راحتی برش داد.

مزایای فوم پلی یورتان:

از خواص پلی یورتان می توان به سبک بودن، چسبندگی، قدرت استحکام، عایق صدا، مقاومت نسبتا پایدار در برابر حرارت و انعطاف پذیری نسبتا خوب در دماهای بالا اشاره کرد.

 

فوم پلی اتلین

پلی اتلین را با علامت pe نشان می دهند بسیار سبک است و قابلیت حمل آسان دارد که با قیمت بسیار مناسب و ارزان در مدلهای پازلی، رولی، لوله ای و ورقه ای به تولید می رسند.

این مدل یونولیت ها در شرایط دمایی 35- درجه تا 90 درجه سانتیگراد قابلیت استفاده دارند و بر اساس استاندارد هایی که دارند در برابر فرسایش مقاوم اند و طول عمر بالایی دارند.

"<yoastmark

 

از مزایای فوم پلی اتلین می توان به نصب آسان و بدون نیاز به هزینه برای نصب، مقاومت بالا در برابر فرسایش، مقاومت در برابر نور ماوراء بنفش، نداشتن گرد و غبار و عوارض ناشی از آن، مقاوم در برابر فشار و خوردگی می توان اشاره کرد.

 

فوم الاستومری

فوم الاستومری از جدیدترین انوع فوم ها است که به تازگی به بازار وارد شده است. این فوم دارای خواص ویژه ای است که آن را برای استفاده در ساختمان به عنوان عایق صوتی و حرارتی مناسب ساخته است. همچنین لازم است بدانید که فوم الاستومری به عنوان عایق مناسب در اتومبیل نیز به کار می رود. این فوم به عنوان یک رقیب برای دیگر انواع فوم در صنعت به حساب می آید.

اکاسیو های یونولیتی

اکاسیو های یونولیتی در سال ۱۸۳۹ توسط آلمانی ها این ماده ارزشمند که کاربرد زیادی در صنعت ساختمان دارد کشف شد. فناوری خیره کننده تولید این ماده به گونه ای است که ۹۵ درصد از هوا و ۵ درصد از پلاستیک تشکیل شده است.

نام دیگر یونولیت پلی استر فشرده است که نام اختصاری آن نیز EPS است. ذرات پلاستیکی جامد پلی استر فشرده یا همان یونولیت از استایرن مونومر ساخته شده است‌ یونولیت از نظر ماهیت بی اثر است لذا هیچ واکنش شیمیایی را در پی نخواهد داشت.

"<yoastmark

مزایای فوم یونولیتی

از مزایای فومی یونولیتی ها میتوان به مقاومت بسیار بالای آنها اشاره کرد. از این یونولیت ها میتوان برای عایق صنعت ساختمان، دیوارها، سقف و کف ساختمان، ساخت ماکت، دیوار ها استفاده کرد.

یونولیت ها به دلیل سبک و ضد ضربه بودن مناسب برا

ی حمل و نقل وسایل شکننده، داروها، مواد غذایی، وسایل برقی

و کلاه های ایمنی هستند.

یونولیت

یونولیت

فوم های یونولیت در دو نوع متفاوت تولید و به بازار عرضه می شود.

  • قابل اشتعال
  • غیر قابل اشتعال

 

وزن هر بلوک سيمانی که در صنعت ساختمان س

ازی به استفاده می شود، ۱۵ کيلوگرم است، این در حالی است که وزن هر بلوک يونوليتی بسيار کم می باشد. استفاده از بلوک یونولیتی در ساختمان اندازه بسيار زيادی باعث پايين آمدن وزن ساختمان می گردد.
بلوک های یونولیتی دارای پوشش نسوزی در زير و روی خود هستند. اما هنگام آتش سوزی، اینها تنها تا ۲۰ دقيقه می توانند در برابر حرارت مقاومت کنند. این بلوک ها به دلیل وزن پایین خود باعث کم شدن وزن ساختمان می شوند و در برابر زلزله بسیار ايمن هستند. اما این بلوک ها در برابر آتش به راحتی حجم خود را از دست می دهند و تنها عیب آنها، مقاومت پایین شان در برابر حرارت است

فوم پلی استایرن انبساطی

فوم پلی استایرن انبساطی بسیار سفت و سخت است و به فوم سلول بسته معروف است. این ورق سفید است و از دانه های پلی استایرن ساخته شده است. از فوم پلی استایرن انبساطی در ورق قالب گیری برای ساخت عایق صوتی و عایق حرارتی و بسته بندی مواد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از ورق غالبا به عنوان پانل سفت و سخت مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای فوم

صنعت ساختمان سازی:

فوم در تولید عایق های حرارتی و صوتی مورد استفاده قرار می گیرد همچنین برای ساخت بتن های سبک و برخی از سیستم های عایق زنی استفاده می شود.

فوم

 

صنعت خودرو سازی:

در صنعت خودرو سازی ، فوم به عنوان یک جز در ساخت داخلی خودرو ها استفاده می شود، از جمله در صندلی ها و پنل های درب.

فوم در خودرو سازی

 

صنعت مبلمان:

برای ساخت برخی از محصولات مبلمانی، مانند صندلی ها یا تشک ها از فوم استفاده می شود.

فوم در صنعت مبلمان

 

 

کاربردهای فوم در صنایع مختلف به همینجا ختم نمی شود و گسترده تر است ولی ما در این مقاله فقط آنهایی را نام بردیم که در زندگی روزانه ما بیشتر مورد استفاده است.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *