آکاسیف امروزه به عنوان یکی از اصلی ترین مواد در مصالح ساختمانی، بسته بندی و… شناخته می شود. رنگ مواد آکاسیف به رنگ سفید است و یک ماده متخلخل می باشد. پلی استایرن یکی از مواد پلیمری مصنوعی معطر است و از مونومر استایرن (یک ماده پتروشیمی) می باشد. این ماده برای اولین بار توسط فردی به نام ادوارد سیمون در سال 1839 کشف شد. سال ها بعد شرکت کوپر، پلی استایرن انبساطی را تولید کرد که می توان تاریخ ورود این ماده به بازار دانست. این ماده با داشتن ویژگی های بسیار عالی و متعدد همچون طول عمر بالا، مقاومت عالی در برابر حرارت و رطوبت، مقاومت فشاری و… توانسته انقلابی بزرگ در صنعت دنیا ایجاد کند.
به صورت کلی یونولیت در 3 فرایند اصلی پیش انبساط، تثبیت و قالب گیری تولید میشوند. در مرحله پیش انبساط که دانه های استایرن به شکل شکر هستند وارد دستگاه اکسپندر می شوند تا با تزریق بخار آنها به شکل دلخواه برسند. این فرایند باعث می شود که دانه های استایرن 20 تا 50 برابر قبل می شوند تا به گرانول یونولیت تبدیل شوند.
در مرحله دوم که در فرایند پلیمریزاسیون از دو ماده شنتان و دیاکسید کربن برای حجم دهندگی و پف کنندگی مواد اولیه استفاده شد مواد پخته به سوله هایی منتقل می شوند جهت خنک سازی و رسیدن به دما مطلوب که حدود 6 تا 12 ساعت طول می کشد.
در مرحله سوم مواد داخل قالب ریخته شده تا با بخار آب گرم به شگل بلوک مادر یونولیت تبدیل شود. بعد از خشک شدن به انبار ها منتقل می شود که با دستگاه (cnc) برش داده شود.
در مجموع ما حدود 4 نوع یونولیت داریم که هر کدام در مکان های خاصی استفاده می شود. با ما همراه باشید در ادامه به آن ها می پردازیم.
یونولیت فشرده یکی از مهم و کاربردی ترین فوم ها به حساب می آید. این مدل از یونولیت ها تحت فشار بسیاری بالایی و در قالب های خاصی قرار می گیرند که به شکل نهایی آنها تبدیل می شود به دلیل فشردگی مواد داخل آنها وزن و مقاومت بیشتر نسبت به سایر یونولیت ها دارند. این یونولیت در صنعت های زیر مورد استفاده قرار می گیرند :
از این یونولیت به عنوان قالب بتن در سقفهای دال یک طرفه یا اصطلاحا تیرچه بلوک استفاده می شود. معمولا این یونولیت به صورت مکعب در ابعاده ۲۰۰،۵۰ و ۲۵ است. وزن در بلوک های آکاسیف یکی از پارامترهای اصلی تشخیص کیفیت بشمار می آید که باید حدود 7 تا 8 کیلوگرم بر متر مربع وزن داشته باشد.
در بعضی از شرایط یونولیت هارا در دیوار قرار می دهند. میتوان از کاربرد های آن در دیوار می توان به دیوارپوش فومی، فوم دیوار تزئینی، فوم دیوارپوش و پنل های سه بعدی دیوار اشاره کرد.
یونولیت ها در تیرچه ها هم به کار می روند جهت پوشش جاهای خالی بین تیرچه. این یونولیت تیرچه کرومیت به طور معمول به دودسته تقسیم می شوند:
یونولیت ها یا همان آکاسیف ها برای راهبرد بهتر انواع صنایع تولید شده اند ، اما در نظر داشته باشید که تمامی یونولیت ها یک سری مزایایی دارند. قبل از استفاده از هر کدام از آنها باید به آن موارد بپردازید. ممنون که تا اینجا کار با ما همراه بودید. امید واریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.