در این مقاله می خواهیم در مورد انواع فوم صحبت کنیم و اینکه فوم ها در چند دسته تولید می شوند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که فوم ها به سه دسته تولید می شوند.
این نوع فوم ماده ای سفید رنگ است كه عايق رطوبت و صدا است که اولین بار توسط آلماني ها در جنگ جهانی دوم برای ساخت پل های شناور روی آب ساخته شد.
فوم پلی استایرن یکی از فراورده های صنایع پتروشیمی بوده و شکل ظاهری آن از بلور های ریز تشکیل شده است که در مجاورت فشار و بخار منبسط می گردد به علت ساختار سلولی بسته در بلوک های پلی استایرن، یونولیت مقاومت خوبی در مقابل آب داشته و نیز در مقابل فساد پذیری و رشد باکتری از خود محافظت می نماید.
امروزه با رشد و ترقي صنايع پتروشيمي ميهن عزيزمان شاهد افزايش روز افزون كاربردهاي متنوع مواد پتروشيمي در امورات مختلف هستيم.
پلی یورتان یک عایق دائمی است که دچار تغییر شکل و آسیب نمی شود و همچنان با گذشت زمان خواص خود را حفظ می کند. عایق پلی یورتان یک عایق سرد است که از قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالا برخوردار می باشد.
فوم تزریقی پلی یورتان به منظور عایق نمودن سطوح گسترده و یا فضاهای غیر قابل دسترس کاربرد دارد.
این ماده برای طیف گسترده ای از موارد کاربرد دارد:
امروزه رنگ ها و پوششهای ضد خوردگی پلی یورتان نیز با توجه به عمر و دوام بسیار بالای آنها گسترش بسیاری یافته اند. این لیست روزانه طولانی و طولانی تر می شود، زیرا کاربردهای جدیدی برای این ماده سازگار یافت می گردد.
سیستم های پلی اورتان را می توان در صندلی ها، فریم ها (قاب ها)، تجهیزات آزمایشگاهی فنی، دسته های صندلی، لاستیک ها و حتی در چسب های اتصالی بین قطعات مختلف یافت.
فوم پلی اتیلن ترکیبی از پلی اتیلن فشرده و حباب های ریز هوا است که به دلیل داشتن خاصیت تراکم سلول بهترین ایزولاسیون و عالی ترین عایق برودت، حرارت، رطوبت و صدا می باشد.
این محصول در دمای ۳۵- تا ۹۰+ درجه سانتی گراد قابل استفاده بوده و در مقابل عوامل مخرب شیمیایی و فرساینده محیطی مقاوم بوده و ضد رطوبت می باشد و از نفوذ آب جلوگیری می نماید. ورق های پلی اتیلن ،به عنوان عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی در دیواره، سقف و کف ساختمان ها به منظور ممانعت از انتقال صدا و رطوبت از طبقات و یا واحدها به یکدیگر استفاده می شود.
استفاده از نوع لوله ای پلی اتیلن در تاسیسات و لوله های انتقال سیالات در صنایع و ساختمان ها برای جلوگیری از هدر رفت انرژی بسیار مناسب می باشد. این محصولات در سایز ۲ تا ۸/۳ اینچ تولید شده.
استفاده از فوم های عایق حرارتی و رطوبتی برای عایق بندی سیستم گرمایش از کف بسیار مناسب می باشد. این محصول به واسطه کراسلینک بودن دارای مقاومت بالا در برابر حرارت و طول عمر بسیار طولانی می باشد.
از مهم ترین کاربرد های فوم های پلی اتیلن کراسلینک شده در صنعت ساختمان می باشد. استفاده از عایق های حرارتی برای جلوگیری از هدر رفت انرژی بسیار مناسب می باشد.
این محصول می تواند برای جلوگیری از ورود آلودگی های صوتی به داخل ساختمان نیز کارکرد داشته باشد. استفاده از عایق های فوم به دلیل مقاومت حرارتی، رطوبتی و صوتی بسیار مناسب برای ساختمان های اداری، مسکونی و کارگاهی می باشد.
فوم پلی استایرن یا یونولیت یک پلیمر مصنوعی متشکل از مونومر استایرن (نوعی ماده شیمایی) می باشد که اولین بار در سال 1839 توسط ادوارد سایمون(Edward simon) کشف شد .
فوم عایق پلی استایرن یکی از فرآورده های صنایع پتروشیمی بوده و شکل ظاهری آن از بلورهای ریز تشکیل شده است که در چهار نوع معمولی، مقاوم، انبساطی و اکسترود شده وجود دارد. در سال 1934 کمپانی داو توانست استایرن را از فرآورده های نفتی استخراج کند و سپس آن را پلیمریزه کند.
این بلوک ها در دو نوع «قابل اشتعال» و «غیر قابل اشتعال» در بازار عرضه می شوند، وزن هر قطعه بلوک سیمانی که در ساختمان سازی به کار می رود؛ ۱۵ کیلوگرم است.
در حالی که وزن بلوک های یونولیتی بسیار ناچیز است و تا اندازه بسیار زیادی موجب پایین آوردن وزن ساختمان می شود. با وجود پوشش نسوزی که زیر و روی این بلوک را محصور کرده است، در صورت آتش سوزی در ساختمان، این بلوک ها تنها تا ۲۰ دقیقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند.
ایمنی اماکن مسکونی در برابر حریق و حادثه از جمله مواردی است که باید از نظر ایمنی شهری مورد توجه قرار گیرد. در ایمنی یک ساختمان موارد زیادی نقش دارد که می توان به مصالح به کار رفته در آن به عنوان یکی از مهم ترین موارد اشاره کرد.